• Marathongroep - Wegatletiek

 • Altijd al eens een marathon willen lopen! Sluit je dan aan bij de Marathongroep van AAC’61!        

  Als je het leuk vindt om lang te lopen en op zoek bent naar goed ‘loop’ gezelschap dan is de Marathongroep AAC’61 iets voor jou. Haal nog meer uit jezelf door samen met de huidige lopers van de groep te trainen voor de langere afstanden op de weg, door het bos etc.
  Als groep trainen we twee keer per week op of vanaf de prachtige atletiekbaan. Op de woensdagvond van 19:15 - 20:45 voornamelijk tempoduurlopen (800, 1000, 1200 m etc.) voorafgegaan door passende loopscholing en warming-up. Op de zondagmorgen starten we om 8:00 uur voor een duurloop van twee uur. Als je langer wilt lopen dan kan dat natuurlijk ook, maar we lopen gezamenlijk van 8:00 - 10:00 uur. De laatste zondag van de maand lopen we ‘ergens’ in of net buiten de provincie zoals bijvoorbeeld in de bossen bij Appelscha, het Drentsche Aa gebied of in de bossen bij Exloo. Ook op de maandagavond ben je van harte welkom als we met alle loopgroepen van AAC’61 gezamenlijk trainen van 19:45 - 20:45 uur.

 • Gezamenlijke activiteiten
  Hardlopen is niet alleen een individuele sport maar ook een groepsgebeuren. Zo gaan we als Marathongroep naar:
  De Berenloop marathon op Terschelling in de maand november.
  De Hamburg marathon in april 2016
  Ook organiseren we onze eigen marathon (de Bosmarathon) in januari en nodigen we sprekers uit om bijvoorbeeld iets te vertellen over sportvoeding of looptechniek.

 • Meer info?
  Wil je meer informatie of heb je belangstelling om een keer vrijblijvend mee te trainen neem dan contact op met een van onderstaande contactpersonen. Zij zijn van vele ‘loopmarkten’ thuis en kunnen je voorzien van informatie en advies:

  Eelje Dijk (trainster)
  ef.dijk@live.nl

  of

  Folkert Tienkamp
  06-53792074
  folkert.tienkamp@gmail.com